Љубомората им е второ име: Пет хороскопски знаци кои нема да дозволат да дишете

|

Скорпиите се многу посесивни и заштитнички настроени кон своите партнери. Тие се многу чувствителни на предавство и често имаат проблеми да им веруваат на другите луѓе.

Биковите се познати по својата посесивност и љубомора кон партнерите. Тие се многу страсни за нивната врска и не сакаат да го делат вниманието на партнерот со другите.

Раковите се познати по својата чувствителност и емоции. Тие се многу посветени на своите партнери и сакаат да бидат блиски со нив. Меѓутоа, кога се чувствуваат несигурни, можат да станат многу љубоморни.

Лавовите сакаат да бидат во центарот на вниманието и сакаат да бидат сакани. Кога ќе почувствуваат дека партнерот не им обрнува доволно внимание, можат да станат љубоморни.

Девиците се познати по нивната аналитичка и перфекционизам. Кога ќе почувствуваат дека нивната врска не е совршена или кога се сомневаат во верноста на партнерот, можат да станат многу љубоморни.