Македонец се полил со бензин и самозапалил откако инвеститори му ја урнале бараката во Белград

|

Македонец се полил со бензин и се самозапали во Нов Белград.

Нешто пред 13 часот мажот се запали откако инвеститори дошле да му ја урнат неговата барака во Нов Белград, спроти трговскиот центар Делта сити. Како што дознава Блиц, човекот кој се полил со бензин и се запалил е З.Н., државјанин на Северна Македонија.

Според 24 седам, работниците го изгаснале запалениот маж со противпожарен апарат, а потоа продолжиле со демолирање на бараката. Човек дошол сам во блиската продавница и молел за помош, а работниците рекле дека глетката била ужасна.

Како што изјавија за 24 седам, мажот со изгореници со возило на Брза помош е пренесен во Ургентниот центар.