Македонската серија „Опстанок“ не се заборва, а еве како денес изгледа Босилка (ФОТО)

ИЗВОРСкопје24
|

Деновиве на петтиот канал на Македонската телевизија каде се емитува детска едукативна програма најчесто емисии од 90-тите, почна да се прикажува и серијата „Опстанок“ која веројатно ја паметат сите деца кои растеа во тоа време.

Денес додека гледаат и евоцираат спомени од своето безгрижно детство, сигурно им прераскажуваат на своите наследници за серијата која не се пропуштала во тоа време.

Приказната е за неколку деца кои се губат длабоко во шумата поради невреме. Таму ги наоѓа Осамениот, улога на актерот Мето Јовановски кој во една колиба живее во шумата заедно со своето куче.

Тој им помага на Петре, Анѓа, Стојанче и малата Босилка која е болна, а тој ја лекува.

Серијата е снимена 90-91 година, а режијата е на Миле Грозданоски, додека сценариото на Трајче Крстевски.

Од актерите кои тогаш беа деца, погледнете како изгледа Босилка, односно Елена Зафироска.