Македонски државјанин во Германија на стара жена и подаде чаша вода, а таа на него нов Мерцедес

ИЗВОРСкопје24
|

Животот честопати ни носи разни предизвици, но не треба да станеме песимисти. Едно момче од Македонија, кој веќе долго време живее во Германија, доживел сериозна сообраќајна несреќа со неколку скршеници на ребрата и други телесни повреди. Тој бил хоспитализиран, но постојано бил загрижен дека секојдневно губи и не ќе може да ја врши неговата професија.

Неколку дена пред да биде отпуштен од болницата, додека се шетал низ ходниците на здраствената инситуција видел отворена врата, а во собата лежела една постара жена.

Таа со тивок глас, побарала од Давид да ја повика медицинската сестра да и наполни чаша вода. Но, Давид сам ја послужил жената, покажувајќи љубезност кон постарата Германка.

На денот кога македонскиот државјанин требаше да ја напушти болницата, медицинската сестра го повикала за да ја посети постарата личност. На средбата постара жена му дала плик во кој како знак на благодарно му донираше ново возило од типот Мерцедес, кој младиот дечко го зема од салон, пренесува Албинфо.цх.