Македoнско Бамби – Срничката која живее со семејство во С. Белица

ИЗВОРскопје24
|

Неодамна се појави видео снимка која е објавена на фан страната на месната заедница на село Белица. На видео снимката се гледа како едно кичевско семејство од селото чува необично милениче. Станува збор за срничка. Срничка која ја нарекуваат Бамби. Бамби е миленик кој слободно се шета низ домот на овие луѓе. На видеото можете да погледнете како јаде мандарина од рацете на домаќинката.

Срничката е дојдена кај ова семејство пред повеќе од една година. Таа била изнемоштена и гладна. Куќата на ова семејство е близу до шумата па тие ја чуваат и ја хранат.

Во продолжение погледнете го видеото кое ќе ви го стопли срцето: