Mиа Костова: Неам сертификат за имунизација нит ќе имам, со врски ќе влагам ко и пола народ

ИЗВОРСкопје24
|

Водителката Миа Костова реагираше на најавите на министерот за здравство Венко Филипче дека се размислува во затворени простори и поголеми настани да може да се влегува само со доказ за имунизација.

Ако ме видите по театри, кина и масовни собири, бегајте! Неам сертификат за имунизација нит ќе имам, со врски ќе влагам ко и пола народ, што е пракса секаде, секогаш на било која тема у Македонија. Далеку е подлабок проблемот од неимунизираната популација. А со обзир на тоа што примањето доза ќе биде сензонска и секоја год ќе треба да се прима јавете ми до коа ќе трае ‘барањето за сертификат’ 🙄 Малце ми се плаче малце ми се блуе.


Срдечно, антиваксер кој не верува у теории на заговор, авиони со прашкаста материја, чипови и лажици што стојат на рамо, вели Костова.