Моќ на забележување детали: Кој од двајцата мажи има девојка?

ИЗВОРСкопје24
|

Овие загатки бараат да вклучите логика во размислувањето, но ќе успеете ли да ја решите денешната за 7 секунди? Предизвикот гласи – Кој од двајцата мажи ИМА девојка?

На илустрацијата, едниот маж живее во неред, нетипично за човек кој има девојка, а другиот пак, во совршено среден дом каде сè е „под конец“ и нетипично за маж кој живее сам – изборот ќе биде тежок, но сепак мора да одберете.

Немате многу време за одлука, бидете брзи и откријте – кој од двајцата мажи има девојка?

Иако изборот можеби беше тежок и не успеавте да погодите, решението е тука. Точниот одговор е мажот на првата слика!Женските папучи кај мажот на левата слика откриваат дека тој има девојка.