Моќна галерија: Животот во окови, зависност од лајкови – животот денес низ илустрации

loading...

Бакнежите понекогаш болат, а нашиот живот се сведе на зјапање во телефонот.

Делата на полскиот илустратор Pawel Kuczynski се сатира на работите кои нè опкружуваат. Глад, војна, економска нестабилност, љубовни проблеми се само дел од неговите теми.

Тој гледа на работите од една поинаква перспектива и нè освестува за некои работи.

Дел од неговите необични илустрации:

Ние

Нашиот живот

Нашата осаменост

Зависноста од интернет

Набљудувачот Фејсбук

Парите инвестирани во војни

Синџирот на исхрана

Бакнежот кој понекогаш боли

Лажните ветувања

Потребата од одобрување (лајкови)

Црвениот тепих

Диетите

Зависноста