Можеби зачудувачки, но дознајте колку пати можете да користите еден пешкир

ИЗВОРСкопје24
|

Дали и вие сте меѓу оние кои после само едно бришење го ставаат пешкирот за перење?

Секојдневно се прашувате колку пати можете да го користите истиот пешкир пред да го фрлите за перење? Еве го одговорот. Сега животот најверојатно би ви бил малце полесен, затоа што научниците порачуваат дека не мора пешкирот да се фрла за перење после само едно бришење. Истиот пешкир можете да го употребите три до четири пати.

Најчестата причина заради која пешкирот го ставате за перење после само едно бришење се бактериите и мувлата, но сепак тие ќе се развијат доколку после бришењето не го исушите правилно или во краен случај ќе се развијат после три до четири употреби.

Исто така препорачливо е пешкирот да го чувате надвор од бањата за време на туширање, со цел да не прима непотребна влага.