На хрватски угостител му пукна филмот, па на своите гости им ја претстави земјата во вистинско светло

ИЗВОРСкопје24
|

Еден хрватски угостител на првата страна на менито од ресторанот, навел се што треба да плати, сите даноци и придонеси, па на своето мени од ресторанот напишал „мала земја со големи даноци“.

Една од најотеретените земји со даноци, во ЕУ е Хрватска.

„ДДВ 25 проценти

Потрошувачка 3

Данок на доход 36 проценти

Пензиски придонес од 15 проценти

Придонес кон здравјето 16,5 проценти

Придонес за Regos 5 проценти“ напиша тој.

Фотографија од неговиот ценовник е објавена на Фејсбук, па следеа многу коментари.

„Ова е само почеток на списокот… вистината е полоша“, гласел еден од коментарите.