На илустрацијата има две животни: Она што го гледате прво кажува многу за вас

|

Дали гледате патка или зајак?

Инстинктот што го има секој човек е директно поврзан со нашата личност и длабока потсвест. Експертите велат дека ваквите тестови многу помагаат подобро да го истражиме нашиот ум, да се запознаеме себеси и да откриеме тајни закопани длабоко во нас.

Пред вас е оптичка илузија на која се кријат две животни, она што прво ќе го видите ќе открие дали сте креативни или се водите од интуицијата.

Психологот Ричард Вајсман го создаде овој контролиран тест за да открие како она што го гледаме на сликата е поврзано со нашите особини.

Според него, ако веднаш сте виделе зајак и патка, вие сте многу креативна личност која на сè во животот гледа од попозитивна страна.

Но, ако сте виделе само едно од овие две животни, низ животот ве води логиката и само во ретки ситуации дозволувате вашите емоции да ве носат.