На многумина не им успеа: Можете ли да го најдете јазовецот меѓу зебрите?

ИЗВОРСкопје24
|

Оваа оптичка илузија и не е така лесна за решавање. Меѓу зебрите се крие и јазовец. Дали можете да го пронајдете и со тоа да станете еден од малкумината на кои тоа им успеа?

Ако мислите дека тоа е едноставно, се лажете.

Доколку ви се допадна оваа загатка, во продолжение ви претставуваме уште една, обидете се да ја решите:

На прв поглед разиграните балерини изгледаат исто облечени, но ако ја погледнете сликата повнимателно, ќе откриете дека една од нив се разликува. Дали можете да ја пронајдете разликата?

Со овој предизвик може да се справат само 10 % од луѓето, а според коментарите на социјалните мрежи, некои ја пронашле балерината за помалку од една минута, а имало и такви луѓе што не можеле да ја пронајдат.

Доколку не можете да ја најдете балерината што се разликува погледнете го решението: