На овие места внимателно со вашата дебитна картичка

ИЗВОРСкопје24
|

Со појавата на оваа пластична картичка многу работи се олеснија, но и се дојде до нови проблеми. Иако е многу полесно секаде да плаќате со дебитна картичка и да не се пребројувате со кусурот, сепак треба да бидете доста внимателни кога и каде ја користите.

Банкомати поставени на небезбедни места

Најдобро е да ги користите оние банкомати кои се наоѓаат во непосредна близина на банките или се поставени на видливи и прометни места. Причината за ова е повеќе од очигледна: на овој начин се намалуваат шансите да бидете жртва на кражба.

Сомнителни мобилни апликации


Се што ви делува како недоволно безбедна апликација е доволна причина да ја игнорирате истата. Дури и сето тоа да изгледа убаво напишано и “скоцкано” – не наседнувајте. Овие апликации можат многу лесно да ги злоупотребат вашите финансиски средства.

Непроверени онлајн продавници


Купувањето преку интернет е тренд кој порасна во последниве неколку години и не планира да запре тука. Во онлајн продавниците можете да најдете се што ви е потребно: облека, козметички производи, чевли, накит, телефони, книги и уште многу други. Најдобро е доколку решите да направите нарачка тоа нека биде од сигурен и проверен сајт. Секогаш морате да внимавате каде ги оставате податоците од својата дебитна картичка.