На женските претприемништва од Полог и Елбасан им е потребен дополнителен поттик

ИЗВОРЦентар за управување со промени
|

Едно поинакво одбележување на денот на жената 8ми март имаа жените од Полог. На женското претприемништво од регионите на Полог од македонска страна и Елбасан од албанска страна, му е потребен дополнителен поттик.

Токму тоа беше поводот на  Центарот за управување со промени – ЦУП / Center for Change Management во соработка со Центарот за компаративни и меѓународни студии од Тирана, Институт за човекови права ИЧП / Institute for Human Rights IHR и Foundation Egalite/Fondacioni Egalite/Фондација Егалите да одлучат да реализираат едно поинакво одбележување на Меѓународниот ден на жената – 8ми март, односно да спроведат деловна средба за вмрежување на бизнис жени од регионите на Полог и Елбасан.

Целта на средбата, која се одржa од 08 до 09 март 2019 во Охрид, беше преку претставување на компаниите од регионите на Полог и Елбасан и споделување на искуствата на бизнис жените од овие два региона да се разгледаат можностите за нивно деловно поврзување и соработка во секторите во кои работат.

Проектот Microenterprise development project for women in the cross-border area е финансиски поддржан од страна на Delegation of the European Union, Skopje

Како се одвиваше комплетно проектот погледнете во видеото во продолжение: