Најдолгите мустаќи: „Нема да ги скратам додека сум жив“

ИЗВОРСкопје24
|

Зоран Лазаревиќ три години по ред ја зема титулата за „Најдолги мустаќи во Србија“.

„Мустаќите не сум ги избричил откако ги имам. Ги скратив само пред да одам во војска“, вели Зоран.

Неговите бели мустаќи се долги дури 150 сантиметри, и со текот на годините тие станале неговиот заштитен знак.

Веќе трипати ја освоил титулата за „Најдолги мустаќи во Србија“, на манифестацијата во манастирот Калениќ во Шумадија.

Како изгледа животот со мустаќите кои се долги речиси метар и половина?