Невообичаено: Две калуѓерки се вратиле трудни по мисионерско патување

ИЗВОРСкопје24
|

Две жени, кои припаѓале во различни редови на Сицилија во Италија, останале бремени додека биле во посета на своите матични земји, пишува АСНА.

Можеби станува збор за чудо, но католичката црква сепак решила да истражи како двете чесни сестри забремениле додека биле на две мисионерски патувања во Африка. Двете жени, кои припаѓале во различни редови на Сицилија во Италија, останале бремени додека биле во посета на своите матични земји, пишува AСНА.

Една жена открила дека е бремена додека работела со жени и деца, а била во посета на Мадагаскар. Другата се жалела на болки во стомакот откако се вратила во Италија и по преглед открила дека е бремена. Двете ќе ја напуштат службата за да ги чуваат децата.

Црквата објавила дека ќе отвори истрага во врска со тоа дека чесните сестри ги прекршиле заветите.

На почетокот на оваа година папата Франциско зборувал зл*употр*бувањето на Католичката црква, што вклучува с*к*уално з*оста*ување на монахињи од страна на машки членови на свештенството, што го нарекол “сериозен проблем”.