Никогаш не закажувајте љубовен состанок во овој ден

|

Американско истражувања покажаа дека состаноците најчесто се откажуваат во последен момент, а главни причини се болеста, заморот, работните обврски и подобрата понуда.

За разлика од понеделник, саботата е најпопуларна бидејќи луѓето имаат повеќе време за подготовка. За 80 отсто од испитаниците, викендот е дури четири пати попопуларен од работните денови.

– Не е чудно што понеделник е најлошиот ден бидејќи луѓето се уморни од активностите за време на викендот или преоптоварени се со работа, истакна Кејт Тејлор од истражувачкиот тим.