Никола Роквиќ проговори за семејството, еве зошто немаат избрано име за бебето кое го чекаат

|

Пејачот Никола Роквиќ, син на пок ојниот Маринко Роквиќ и неговата сопруга Бојана Баровиќ го чекаат третото дете, а сега открија нови детали.

Имено, освен Симеон и Леона, Никола и Бојана ќе имаат уште едно девојче.

Пејачот сега истакнува дека е среќен поради добрата вест и открива колку му е важно здравото и хармонично семејство.

-Тоа е најголемата радост и најголемата среќа што човекот може да ја има. Мислам дека, откако го добив првото дете, сфатив дека се друго може и не мора. Ова е нешто што е примарно, што има вистинска вредност. Едноставно таа љубов без никакви компромиси, без никакви барања, едноставно семејството е секогаш основата на се, вели Никола.

Роквиќ признава дека брзо и лесно дошле до имиња за првите две деца, а овој пат освен него и Бојана, во одлуката се вклучиле и децата, па уште не се одлучиле за името на наследничката.

-Набрзина смисливме имиња за Леона и Симеон. Јас и Бојана секогаш се согласуваме за во даден момент и двајцата да се договориме. Ќе видиме, за сето ова разговараме со децата. Тие имаат некои свои идеи. Имињата се такви што не можеме да го прифатиме, бидејќи често наоѓаат инспирација во цртаните ликови. Можеби ќерката ќе си даде име, ако се роди на празник, како Симеон, истакнува пејачката.