Одберете некое од нив: Ова се најпопуларните бебешки имиња за 2020 година

ИЗВОРСкопје24
|

Името кое ни го даваат нашите родители, е многу значајно за секоја личност, бидејќи не претставува и ни дава моќ во животот. Затоа одберете некое име на кое вашето дете целиот живот ќе биде гордо. Така секоја година се избираат најпопуларните детски имиња.

До крајот на 2020 година остануваат уште два и пол месеца, но според пописот направен на досегашните податоци од јануари на порталот Nameberry, веќе се избрани најпопуларните имиња и Луна е најпопуларното женско име во САД, додека кај машките новороденчиња најчесто се сретнувало името Мајло.

Најпопуларни женски имиња за 2020: 1. Луна 2. Oливија 3. Aурора 4. Mејв 5. Ајла 6. Шарлот 7. Aвa 8. Eвелин 9. Oфелија 10. Eлоис.

Најпопуларни машки имиња за 2020: 1. Mајло 2. Aшер 3. Oливер 4. Сајлас 5. Ливај 6. Tеодор 7. Џаспер 8. Aтикус 9. Aрло 10. Лео.