Огнен Здравковски плачел додека ја однеле мајка му Софче во болница, а таа му рекла: „Не се грижи, допрва треба да одам кај Жика да пеам“

ИЗВОРСкопје24
|

Во музичкото шоу „Никогаш не е доцна“ веќе неколку емисии се појавува и нашата Софче Џорлева од Скопје, која призна дека и е драго што повторно ги гледа сите и што ја победи најновата болест.

Не очекувам финале, фала му на Бога што само ја преживеав оваа зараза. Бев во болница 15 дена. Сè уште се навикнувам и земам лекови, но добро. Кога дојде брзата помош да ме земе, синот плачеше, и јас му реков:” “Не плачи сине, треба да одам кај Жика да пеам. Сè уште не заминувам”, рече Софче и предизвика аплаузи.

На Милица Тодоровиќ веднаш и се допадна Софче и и рече дека би сакала да биде таква кога ќе биде на нејзини години.

Позитивно сме луди и тоа е добро за шоу-бизнисот и добро за сцената“, рече Милица. Софче ја избра песната „Ја те песмом зовем“ од Ханка Палдум, која обожава да ја пее со пријателите кога оди во кафеана. Софче, имаш мрсна боја на гласот. Ми се допаѓа, пееш од срце и си многу сигурна. Сè пукаше од енергија. Браво”, рече Милица.

На сцената и се придружи Небојша Војводиќ, со кого ја отпеа песната „Играчите на Тамбураши тихо свирајте“, што го допре срцето на сите.