OОУ „Љубен Лапе“ од Аеродром одбележа 30 години постоење

loading...

Вчера, 20.10.2016 година, ООУ „Љубен Лапе” го одбележа 30-годишното постоење на училиштето, период проткаен со успешна воспитно-образовна работа.

По повод празникот на училиштето – денот на раѓање на Љубен Лапе, цела недела се организираа повеќе активности за учениците, и тоа игри без граници, како и литературен и ликовен конкурс, а исто така е одржан и историски час и положување свежо цвеќе пред бистата на Љубен Лапе.