Ова е братот на Лепа Брена-Фотографијата на Брена која го стави Фарук во центарот на Вниманието

ИЗВОРСкопје24
|

Лепа Брена е најмладата од трите деца во семејството, како и дека има постар брат по име Фарук и сестра по име Факета.

Постариот брат на Брена, Фарук, е исто така многу талентиран во музиката. Меѓу другото, тој учествуваше во шоу програмата „Никогаш не е доцна“.

„Мојот брат, Фарук Јахиќ како учесник“, напиша Брена под нивната заедничка фотографија.

Имено, поради тоа што Лепа Брена му е родена сестра тој го добил прекарот Лепи Бренко. Брена до некаде и со тажен израз на лицето признала дека таа можеби и најмногу е виновна што нејзиниот брат не постигнал повеќе во музичката кариера.

Таа додала дека му помогнала на братот да може да се грижи за семејството, а сега му овозможил и да се забавува на сцената.

Брена открила дека пред неа нејзиниот брат Фарук и сестрата Факета покажале талент за музика, но дека таа тргнала да пее, затоа што немала пари.