ОВА ЌЕ ГО ПАМЕТИ ЦЕЛ ЖИВОТ: Мала ученичка му одржа драгоцена лекција на наставникот – статус споделен повеќе од 480.000 пати

ИЗВОРСкопје24
|

Наставник од Албама, САД, на социјалните мрежи напишал дека оваа недела научил драгоцена лекција од една негова ученичка.

Прајс Лоренс кој предава во основното школо во Хантсвил, напишал на Фејсбук дека неговите ученици забележале дека во последно време тој е “отсутен”. Кога го прашале зошто, тој им одговорил дека починал таткото на неговата сопруга и дека сега тој се грижи за неа.

„Сите ми рекоа дека им е жал и потоа продолживме да работиме”, напиша тој.

Кога учениците ја напуштиле училницата после часот, едно девојче се приближило до наставникот и му ставило нешто во раката.

„Ми рече: Ова е за вашата сопруга. Знам дека погребот е многу скап, кога татко ми почина го научив тоа. Денеска навистина не сакам сладолед”. Девојчето му предало 75 центи и порака на која пишувало:” Госпоѓо Лоренс, жал ми е “.

„Би сакал светот да посветува повеќе внимание на децата, бидејќи од нив можеме многу да научиме”, заклучи наставникот на својот статус, кој е споделен повеќе од 480.000 пати.