Ова млеко го пиете мислејќи дека е здраво, но може да предизвика рак

|

Сите вие кои користите соја знаете дека таа најчесто е генетиски модифицирана. Освен тоа, многу луѓе користат млеко од соја, а не се свесни дека може да биде штетно.

Ако сојата е генетски модифицрана, нималку не е добра за вас, бидејќи ГМО производите предизвикуваат рак.

Некои производи со соја, поточно млекото од соја, може да предизвика штетни реакции.

Содржи хемаглутинин кој доведува до претерано згрутчување на крвта односно до намалување на крвните келии.

Сојата содржи отровно изофлавони, генистеин, даидзеин кои го поттикнуваат растото на крациномот. Поврзани се и со појавата на Алцхајмерова болест.

Многу студии покажале дека конзумирањето соја може да доведе и до проблем со варењето на храната, па и до рак на дебело црево и слично.

Тоа е поврзано со состојката караганином кој таа го содржи. Затоа добро информирајте се кога купувате производи од соја.