Ова прекрасно малечко девојче е актерка од позната турска серија – Погледнете колку се промени по снимањето на филмот (ФОТО)

ИЗВОРСкопје24
|

Мирај Данес е вистинското име на младата 19 годишка актерка која ја препознавате по името Хилал во серијата „Vatanim Sensin“.

Воената драма е е првата серија во која игра оваа талентирана актерка која токму за оваа улога доби награда „Golden Butterfly Award“.

Нејзината прва улога е на само седум годишна возраст, а досега во својата актерска биографија има уште неколку филмски остварувања.

Таа учеше средно музичко, но за високо образование избира актерска Академија. Интересно е тоа што нејзината баба во вистинскиот живот, како и во актуелната серија мигрирала од Грција во Турција за време на војната.

Во породолжение погледнете како приватно изгледа Хилал или Мирај и колку се промени по снимањето на серијата.