Оваа навика може да го уништи моторот на вашиот автомобил

ИЗВОРСкопје24
|

Оваа навика може да го уништи моторот на вашиот автомобил
Навиката често да го користиме автомобилот за кратки релации може да ви го уништи моторот на автомобилот.

Имено моторот кој нема да достигне доволно температура, може брзо да се расипе, а кратките возења го оставаат моторот не загреан.

Уште една работа поради што кратките возења се опасни за вашиот мотор е мешање на гориво и масло.

Затоа колку е можно повеќе избегнувајте ги кратките возења и заштитете го моторот на вашиот автомобил.