Овчарот Марјан повикува на помош: Детето бел ден нема видено, има 19 години, а сеуште нема матичен број

ИЗВОРСкопје24
|

Овчарот Марјан Трајчев од село Пухче кој стана популарен на социјалните мрежи, повторно не мирува. Тој со новата објава на својот профил на „Фејсбук“ повика на хуманост, пред се кај нашата дијаспора во Австралија.

Истата е со цел да му се помогне на негов млад соселанец за кого вели дека иако има 19 години се уште е без матичен број и живее во тешки услови.

Ајде Австралијо, покажи се на дело за Попај да собере 10.000 евра да му направиме една куќа. Детето е 19 години и уште нема матичен број, тие се 11 деца а тој е најмалиот. Вие што позиција ќе изберете, тоа ќе биде. Вели шумар сакам да бидам, ќе го ставам, нема видено бел ден во животот.

Шест милиони Македонци сте во Австралија, сакам да ве видам на дело, а не да зборите патриоти. Таму е убаво, сите сакаме таму да живеееме. Од вас куќата, јас веднаш ќе му најдам мома, во Селце била ќе ја зимаме ако не милом, силом да се знае кој е Попај кумитата од Пухче.