Овие неверојатни туристички дестинации изгледаат како да се од друга планета

ИЗВОРСкопје24
|

Иако турстичките патувања во вселената се споменуваат сè почесто, и понатаму се само теорија или извесна иднина на богаташите.

Сепак, и на Земјата постојат локации кои изгледаат како да се наоѓаат на некоја друга планета и се вистинско чудо на природата, празник за очите и места достапни и за обичните туристи.

Дедвлеи, Намибија

Национален парк Кутинирпак, Канада

Бела пустина, Египет

Планини на Исланд

Депресија Данакил, Етиопија

Вади Рум, Јордан

Мермерни пештери, Чиле

Црвената плажа, Кина