ОВОЈ ЧОВЕК ГО ПРОГЛАСИЛЕ ЗА ТАТКО НА ГОДИНАТА: И вие ќе се согласите кога ќе ја видите неговата објава

ИЗВОРСкопје24
|

Вистинската љубов се мери со дела а не со зборови. Подршката која му ја пружате на партнерот и неговата или нејзината кариера вреди повеќе од било што на светот. Џорџ Кол е сопруг кој на сите би требало да им биде пример бидејќи безусловно ја сака својата сопруга Ејшел. Ејшел е медицинска сестра која работи во повеќечасовни и често ноќни смени, а нејзиниот сопруг при тоа се грижи за нејзината емотивна благосостојба и нивните четири деца.

Кога Кол на Фејсбук ја споделил нивната приказна, многумина се поистоветиле со него и дале подршка на целото семејство.
„Кога ќе се ожениш со медицинска сестра, се жениш и со нејзината работа. Има многу пропуштени настани со децата и оброци со семејството. Длабоко во себе го прифаќате тоа и сфаќате дека тоа е нивна професија и страст“, ја започнал објавата. Додека Ејшел работи до исцрпеност, нејзиниот сопруг ја подржува на секој можен начин.
„Додека мојата медицинска сестра спие, тивко ја чистам куќата,мијам садови, подготвувам јадење и перам алишта. Така е барем се чисто и подготвено пред таа да оди на работа“, напишал.

Кол исто така разбира колку е важна емотивната подршка.
„Кога ќе дојде дома ми раскажува каква и била смената. Ми зборува за пациентите кои умираат и што се’ прави за да им биде попријатно, а со сето тоа мора да се бори да не ги донесе тие емоции во нашиот дом. Ми се јавува наутро, 5. часа после смената. Тогаш и напоменувам дека е неверојатна мајка, медицинска сестра и сопруга. Дава 100 отсто од себе па така и мене ме мотивира. Знам дека освен што јас спијам сам и таа спие сама. Затоа се грижам креветот да биде направен кога ќе се врати дома“, продолжил.

Освен што се грижи за децата, им помогнува и во пишување на домашните задачи, го чисти домот, готви.
„Со децата пишувам домашно, подготвувам ручек и вечера за наредниот ден. Се’ само таа да не мора да се грижи за ништо. Ја сакам мојата медицинска сестра, мајка, сопруга и најдобра пријателка“, се зборови со кои ја завршил објавата поради која многумина му ја доделиле ласкавата титула „татко на годината“.

Nurse lifeWhen you marry a nurse, you marry their job. There are a lot of missed opportunities. Missed events with the…

Gepostet von Cole George am Dienstag, 8. Oktober 2019