Овој трик загарантирано работи, а пеглата ќе ви биде како нова: Потребно ви е само ова

ИЗВОРСкопје24
|

Ако мислевте дека ова е знак дека пеглата е уништена, се лажете. Дури и овие црни наслаги можат лесно да се отстранат, и еве еден трик за употреба.

Црните наслаги на железото ќе се појават порано или подоцна, а освен што ја оштетува пеглата, може да ја оштети и облеката.

Иако повеќето луѓе мислат дека чистењето на овие наслаги е едноставно невозможна мисија, постои сосема едноставен трик по кој ќе светне железото. Потребни ви се само пинцети и таб лета парацетамол.

Постапката е целосно едноставна:
Вклучете ја пеглата за да се загрее, а потоа земете ја таб летата со пинцети (за да не се изгорите) и започнете да ги триете дамките. Наскоро ќе видите како нечистотијата испушта од пеглата, а потоа е доволно само да ја избришете со сува крпа и да изгледа како нова.