Парична глоба од 11 илјади евра за берење кокичиња

ИЗВОРскопје24
|

За откинато кокиче на планината Спил, кој е национален парк во Турција, отсега ќе треба да плати над 11.000 евра, објави приватната телевизија Си-Ен-Ен Турк.

Според новите закони, паричната казна ќе изнесува 73.747 турски лири односно 11.126 евра.

Кокичињата се ендемско растение на таа планина во округот Маниса, западна Турција.