Пензионери избегале од дом и отишле на хеви метал фестивал

ИЗВОРСкопје24
|

Старци во петокот избегале од дом за стари лица во Германија и отишле на Wacken, најголемиот хеви метал фестивал.

Малку биле дезориентирани, но изгледа дека супер се забавувале. Толку добро што морале да повикаат полиција за да ги извлече.

Ги пренеле во домот со такси кое било во придружба на службено полициско возило.

Очигледно многу им се допаднал фестивалот, потврдиле од полиција.

Иако овој светски фестивал угостил повеќе од 75.000 луѓе, се чини дека на пензионерите не им сметала ни гужвата, ни гласната музика.