Пет причини зошто е подобро да кочите со левата нога иако во авто школа ве учеле на спротивното

ИЗВОРСкопје24
|

Постои многу голема шанса на часовите за возење автомобил инструкторот да ви зборувал дека никогаш не треба да кочите со лева нога. Тоа беше едно од најважните правила. Но, изгледа дека има и важни причини за тоа дека сопирачката треба да ја притиснете со левата нога.

Вајат Нокс, од училиштето за рели возење одлучил да сподели пет причини кои се во прилог на тврдењето дека треба да кочите со лева нога.

Нокс напоменува дека сè се врти околу “економијата на движењето“. Во основа, тоа значи дека штедите драгоцени секунди доколку левата нога ви е поставена веќе на сопирачката – наместо да го менувате десното стапало.

Ќе бидете побрзи при сопирањето и поефикасни во пристиснувањето гас.

Нокс во видеото дополнително ги објаснува сите причини па затоа не би било лошо доколку го погледнте затоа што неговите аргументи се одлични: