Поголема општестествена одговорност за семејствата на бранителите од 2001

ИЗВОРОпштина Ѓорче Петров
|

Да не се заборави и да не се повтори. Градоначалникот Акександар Наумоски заедно со   националниот координатор за воени и политичи ветерани Стојанче Ангелов, оствари средба со семејствата на бранителите тод 2001-та. Како Влада но и како локална самоуправа се воспоставува нова традиција, нов пристап, да се решат проблемите, да се остварат бенефиции по одредени основи за членовите на фамилиите. Почитта кон загинатите борци ја имаме, но не треба да се заборават и живите.