ПОПРАВКИТЕ НА КИНЕСКИТЕ ЧИНАТ ПРЕМНОГУ: Ќе се набавуваат автобуси на природен гас

ИЗВОРСкопје24
|

Скопјани ќе се возат во автобуси на природен гас. Ова станува јасно од последната информација од Собранието а за заемот кој ќе се земе за набавката гаранција дава државата.

Имено, повеќето пратеници дале поддршка за законот за гаранција на Република Македонија за заем за финансирање на набавка на нови автобуси за град Скопје.

12 милиони евра е сумата која Град Скопје ќе ја потроши за автобуси на природен гас. Од таа сума 10 милиони ќе се обезбедат преку ЕБОР, а 2 милиони од буџетот на ЈСП,

Само 150 илјади евра годишно пак се фрлаат за делови за кинеските и украински автобуси.