Постојат безброј добри луѓе – им падна паричникот покрај мали дечиња, нивната реакција дава надеж за општеството (Видео)

ИЗВОРСкопје24
|

Социјален експеримент снимен на видео, при кој овие дечиња се ставени на тест. Што ќе направат ако на непознатиот човек до нив му испадне новчаникот?

Методите и стратегиите за воспитување за да се изгради достојна личност за почит во општеството е најголем предизвик на родителите.

Резултатите даваат надеж, но истовремено го потврдуваат фактот дека сите ние сме родени чисти и љубезни, општеството расипува дел (или сите) од нас.

Погледнете ги реакциите на овие ангелчиња: