Повеќе скопски општини денеска и утре без струја или вода

ИЗВОРСкопје24
|

Поради дефект на водоводната цевка Ф 80мм. Бул. Борис Трајковски 4-63, без вода ќе бидат корисниците од Бул. Борис Трајковки 4-63.

Како што информираат од ЈП Водовод и канализација водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:30 часот се до завршување на дефектот.

Од ЕВН Македонија АД пак известуваат дека на ден 11.03.2021 година (четврток) планирани се следните технички зафати во електроенергетскиот систем во Градот Скопје:

-во периодот од 09:00-14:00 часот корисниците на дел од корисниците од с.Г.Оризари (општина Ш.Оризари), с.Бразда, с.Голиово, Гранит. (општина Чучер Сандево);

-во периодот од 09:00-11:00 часот корисниците од ул.Партениј Зографски, објектите околу редните броеви:34,36, 38,40,42,43,45,47,49, како и ресторантот Баба Цана. (општина Центар)

-во периодот од 12:00-14:30 часот корисниците од ул.Коста Шахов. (општина Центар)

-во периодот од 12:00-15:30 часот корисниците на дел од с.Глумово. (општина Сарај)

-во периодот од 10:00-15:00 часот корисниците од с.Држилово, Горно Маало. (општина Сопиште)