Практикант во Фејсбук заработува 8.000 долари месечно

ИЗВОРСкопје24
|

Праксата претставува одличен начин за младите кои го завршуваат своето образование да стекнат искуство во компании и одблизу да се запознаат со работата. Од друга страна, за компаниите е добра можност за избор на соодветен млад кадар во којшто може да се вложува.

Порталот Glassdoor неодамна направи листа на 25 компании што нудат највисока компензација за своите практиканти. Речиси половина од компаниите се од ИТ секторот, а по нив следат финансиските и консултантските компании.

Подолу е листата на компании кои нудат најплатена пракса во САД:

Facebook – 8.000 долари, Amazon – 7.725 долари, Salesforce – 7.667 долари, Google – 7.500 долари, Microsoft – 7.250 долари, Uber – 7.167 долари, Bloomberg L.P – 7.000 долари, Capital One – 7.000 долари, Apple – 6.667 долари, Bank of America – 5.833 долари, J.P Morgan – 5.667 долари.

Последните три компании на листата се:

Genentech – 4.500 долари, Dell – 4.333 долари и Boeing – 4.167 долари.