Правите голема грешка ако оставате шише вода во автомобил, ќе се исплашите кога ќе го видите ефектот (ВИДЕО)

ИЗВОРСкопје24
|

Познато е дека во текот на летото, високите температури предизвикуваат обилно потење и гадење и затоа мора секогаш да носиме шише вода со нас, затоа што мора да внесуваме доволна количина течности.

Често носиме шише вода каде и да одиме, а понекогаш и го забораваме во автомобилот, потполно несвесно дека на тој начин можеме да предизвикаме пожар.

Имено, силната сончева светлина што поминува низ шише вода како низ лупа, може да го запали седиштето во автомобилот.