„Пред Саша имав големи финансиски проблеми“: Сузана Јовановиќ откри како живеела пред да се омажи за Поповиќ

|

Сузана Јовановиќ никогаш не криела дека пред бракот со Саша Поповиќ живеела во сиромаштија.

Сузана Јовановиќ и Саша Поповиќ се во брак повеќе од две децении и важат за еден од најхармоничните парови на јавната сцена. Освен што имаат среќен брак, денес живеат во луксузен дом на Бежанијска коса, а поседуваат и вила во Опатија, како и бројни други луксузни работи.

Сепак, и покрај сето тоа, Сузана остана скромна и никогаш не криеше дека не живеела отсекогаш во изобилство и никогаш не се срамела од своето минато. „Јас сум дете од село, од работничко семејство, само татко ми работеше. Тоа секогаш сакам да го истакнувам, бидејќи поради таа ситуација станав подобра личност и знам дека ценам се што имам денес“, изјави таа во една прилика во емисијата „Сцена“.

Исто така, Сузана откри дека за да им помогне на родителите се занимавала со разни работи, а никогаш не криела дека се облекувала на битпазар. „Никогаш не се срамев да кажам дека берев јаболка и цреши за дневница, копав пченка со моите деца, купував работи на битпазар. Едноставно е, нормално е, колку повеќе пари имаш, толку повеќе можеше да купиш“, гордо нагласи пејачката.

„Јас пред Саша Поповиќ имав големи финансиски проблеми. Немав среќа, како сега, да спијам мирно, бидејќи Сале работи за нас, за мене и за децата и не мора да се грижиме за материјалните работи. Меѓутоа, пред Саша имаше период кога имав 20 динари во џебот и кога фрижидерот ми беше празен, немав што да јадам. Но, сепак останав психички силна и здрава, останав нормална, го зедов животот во свои раце и решив да го променам“, откри тогаш Сузана.