Продолжува мерката еднократна помош за новороденче и во 2019-тата

ИЗВОРОпштина Ѓорче Петров
|

Нова година за нови почетоци, за поправање на грешките и создавање на нови планови и амбиции. Креираме нови проекти, но продолжуваме и со старите кои се докажаа како ефикасни. И во наредните 12 месеци доделуваме еднократна парична помош за новороденчињата. Минатата година по 5000 илјади денари добија 293 семејства во Ѓорче Петров. Еднинствен услов е и двајцата родители да се жители на општината. Грижата за најмладите е најважна.