Разорен земјотрес ја погоди западна Турција

|

Утрово пред само неколку минутки Западна Турција ја погоди разорен земјотрес од дури 6.2 степени по Рихтер. Земјотресот беше почувствуван во целата област на “Мала Азија”. Епицентарот е во градот Аципајам на длабочина од 27км.

Со нови детали во текот на денот:


Ова не е прв земјотрес во периодов во тој регион кој од лани не престана да се тресе. Но овој е најсилен до сега.