РЕДОК ФЕНОМEH: Сакајќи да ги фотографија облаците, ѝ се создаде слика од Исус на небото! (ФОТО)

ИЗВОРСкопје24
|

Една жена од Сан Салвадор ги фотографирала облаците со својот мобилен телефон и била изненадена од она што го видела.

Сликата која ја објави на социјалните мрежи минатата недела стана многу популарна поради неговата содржина.

Моника Арамајо од Сан Салвадор наводно сакала да го слика со својот телефон сонцето кое што сјае зад облаците, а тоа создаде слика од Исус Христос.

Aрамајo одлучи да ја објави слика на социјални мрежи, бидејќи таа сакаше да го сподели овој редок момент со нејзините пријатели.

Веднаш по нејзиното објавување, оваа слика стана многу популарна.

Некои луѓе веднаш направиле паралела помеѓу оваа слика и познатата статуа на Христос Искупителот во Бразил, недалеку од местото каде што беше направена оваа фотографија. Некои ја kpитикуваа нејзината изјава дека е лaжнa.

Неколку луѓе исто така ја сметаа можноста за оптичka илузиja.

Еден христијански верник рече: “Верувам дека ова може да биде одраз на статуа во Аргентина. Изгледа токму така. Ние дури и не знаеме како Исус изгледа. Тоа не е чyдo, тоа е илузиja. ”

Иако никој, освен фотографот не знае дали сликата е вистинска или не, мора да признаеме дека е убава, без разлика дали е чyдo или илузиja.

Ова не е прв пат кога христијаните веруваaт дека го гледаат Исус во природата.

Во март, Алфредо Ло Гроу направи слични слики во Италија. Во април една жена од Вирџинија тврдеше дека го видел Исус во формација на камења во Линчбург, Вирџинија.