Рендето има четири страни, а многумина користат само една и грешат: Еве за што служи секоја од нив

|

Не е невообичаено луѓето да се изненадат кога ќе дознаат дека неправилно користеле некои популарни апарати за домаќинство.

Многумина се запрашале дали некој ги користи најситните дупки на рендето и за што служат тие.

Еве го одговорот:

-На страната на рендето со најмали дупчиња можете да изрендате пармезан или кора од лимон, портокал или лимета за колачиња

-Големи дупки во форма на капки се користат за рендање моркови, компири, меко сирење

-Овошјето и зеленчукот за каша исечкајте ги на страната со назабените дупчиња

-На страната со подолги отвори изрендајте ги овошјето и зеленчукот на тенки кришки за декорација, зелка и сл.