Ретроградна Венера го носи најголемиот удар за овие три знаци – Ќе трае до есен, а еве кој ќе биде најмногу погоден

|

Астролошки гледано, штом некоја планета е ретроградна, тоа значи дека очекуваме враќање на старите патеки.

Венера е планетата која симболизира љубов, романтични врски, убавина, уметност, естетика и вредности. Како планета на љубовта, Венера влијае на нашата способност да сакаме и на нашата привлечност. Во знакот Лав, Венера додава специфични карактеристики на овие аспекти од нашиот живот. Кога Венера е во Лав, љубовта и романтичните врски стануваат посилно изразени. Луѓето со оваа позиција на Венера се често страсни, шармантни и креативни во пристапот кон љубовта. Тие уживаат во вниманието и пофалбите.

Венера во Лав ретроградно ќе тргне на 23 јули и ќе донесе можност за враќање на старите љубови и обновување на романсите. Како и во случајот со ретроградниот Меркур, оваа позиција на Венера не е поволна за нови емотивни почетоци, а враќањето на старо повторно може да се покаже како грешка.

Ретроградната Венера ќе ги врати старите љубови за знаците како Лав, Овен и Стрелец. Сите хороскопски знаци ќе бидат под влијание на овој аспект, но трите горенаведени ќе се истакнат.

Венера ќе биде ретроградна од 23 јули до 4 септември.

Овен

Венера ќе биде ретроградна во вашата 5 куќа, па ќе го обновите контактот со поранешниот партнер. Некој со кој претходно сте имале емотивна врска ќе сака да се врати во вашиот живот.

Обновувањето на старата романса под аспект на ретроградна Венера на крајот може да се покаже како грешка, бидејќи вашите чувства драстично ќе се променат од октомври. Ова е и неповолен период за започнување на какви било нови емотивни врски.

Стрелец

Ретроградната Венера во Лав ви носи појавување на личност која моментално е во друг град. Тоа е некој со кој не сте биле во контакт одамна, можеби дури и со години. Таа личност може да биде од друга националност или религија. Во секој случај, очекувајте појавување на стара љубов.

Лав

Од сите знаци, вас најмногу ќе ве погоди влијанието на ретроградната Венера, бидејќи таа е во вашиот знак. Ви претстои возбудливо лето во кое покрај нови познанства ќе имате и „наплив“ на луѓе од минатото. Ќе имате можност да ги „расчистите сметките“, но може да погрешите со тоа што ќе се вратите чекор назад на емотивен план ова лето.

Знаците како Бик, Шкорпија и Водолија ќе бидат под неповолно влијание на ретроградната Венера, па интензивно ќе размислуваат за старата љубов.