Само една ситница го спречува правењето мраз во вашиот фирижидер

ИЗВОРСкопје24
|

Најлесниот начин за да спречите создавање на мраз на ѕидовите од фрижидерот секако е да си купите фрижидер кој поседува „no frost“ технологија, но не очајувајте доколку имате некој од постарите модели или немате доволно средства за да си дозволите нов фрижидер кој со оваа функција секако дека чини повеќе.

Постои начин истото да го добиете на било кој фрижидер, со една единствена намирница.

Со овој генијален трик ќе можете засекогаш да го спречите правењето мраз во вашиот фрижидер. Се што треба да правите е ѕидовите, фикоите и коморите на вашиот фрижидер да ги премачкате со масло.

Тоа ќе резултира со лизгава површина по која ќе тече мразот и ќе неможе да се формира. Многу е едноставно, нели?
Споделете го овј трик со вашите пријатели, за да го дознаат овој феноменален и едноставен метод за спречување мраз во фрижидерот.