Само гениј со висок коефициент на интелигенција може да го забележи скриеното лице за 21,3 секунди

|

Ако успеавте да го пронајдете за 21 секунда, тоа може да биде знак за вашата извонредна интелигенција

Оваа лукава оптичка илузија покажува планинар кој се искачува, а вашата задача е да се обидете да го пронајдете скриеното лице.

Планинарот има секира во левата рака за да му помогне да се искачи, но потребна му е помош од водич, пишува „Јагранјош“.

Тешкиот дел од оваа оптичка илузија е да се забележи лицето на водичот скриено некаде меѓу карпите.

Сликата им зададе главоболка на милиони луѓе обидувајќи се да го забележат скриениот водич.

Ако ви е премногу тешко да го видите лицето, обидете се да ја погледнете сликата наопаку.

Можете да го видите лицето на водичот веднаш под стапалото на планинарот, во горниот десен агол на сликата.

За полесно да ја решите оваа илузија, го заокруживме лицето на водичот, па погледнете го решението подолу.

Ако успеавте да го пронајдете лицето на водичот за 21 секунда, тоа може да биде знак за вашата извонредна интелигенција.

Истражувањата покажаа дека колку повеќе го вежбате мозокот со вакви загатки, толку ќе бидете попаметни.