Саша Поповиќ: „Пензијата ќе ми биде мала, не знам дали може да се живее од тоа“

ИЗВОРСкопје24
|

Директорот и косопственик на „Гранд продукција“, Саша Поповиќ (65), официјално се пензионираше на 1 ноември. Откако заработи 15 милиони евра од продажбата на „Гранд“ заедно со Брена, Саша се пензионираше и за првпат зборуваше на оваа тема пред камерите.

На почетокот директорот на Гранд почна да се шегува на својата сметка.

– “Јас сум пензионер и затоа сум горд и до некаде личам на татко ми. Ја примам мојата плата и пензија. Живеам како бубрег во лој”, рече Саша.

– Немам претстава колку е мојата пензија. Јас сум пензионер од 1 ноември. Сè уште не го добив решението, па веројатно ќе го добијам на 1 декември – додаде Поповиќ.

Откако откри дека сè уште не знае колку ќе изнесува пензијата, Сале се пожали дека не знае како ќе преживее со малку приход.

– Ќе имам мала пензија. Не знам дали може да се живее од тоа, но морам да ги прашам луѓето што имаат пензија од 14.000 до 30.000 динари. Не знам како живеат луѓето – истакна Саша.

Поповиќ, исто така се пожали дека задоцнил за покачувањето кај пензионерите.

– Сега сите добија покачување од 5.000 динари. Јас задоцнив еден месец за тоа. Не е важно колку ќе биде пензијата, туку колку долго ќе ја добивам – завршува директорот на Гранд за „Ексклузив“.