Сатурн влезе во знакот на Риби: На овие знаци ќе им се промени животот од корен

|

На 7 март, по 26 години, Сатурн влезе во знакот на Риби, каде што ќе остане до февруари 2026 година.

Следните речиси три години ќе се карактеризираат со период на пресвртници во животот и важни одлуки. Нема да биде секогаш лесно, но ѕвездите предвидуваат дека ќе станеме позрели и помудри и ќе ставиме некои стари работи на нивно место.

Сатурн во Риби ќе не натера да зграпчиме се пред нас и да не дозволиме минатото да не разниша. Ова особено се однесува на овие четири хороскопски знаци кои најмногу ќе го почувствуваат неговото влијание.

Близнаци

Астрологијата често го доживува Сатурн како мудар учител кој нè води на вистинскиот пат, т.е. врши позитивно влијание врз одредени аспекти од животот. Така Близнаците ќе го чувствуваат неговото влијание од денес до 2026 година. Сатурн ќе ги принуди во наредниот период да се изразат во кариерата и да почнат посериозно да ги сфаќаат сопствените цели. Доста е со празни соништа и наместо тоа, преземете ги работите во свои раце денес.

До 2026 година би можеле сериозно да изградат кариера. Ќе наидете на бројни предизвици, но ќе станете и ќе го прифатите поразот. Вашиот труд ќе се исплати, но за тоа ќе бидете свесни дури подоцна. Сатурн е на страна на вашата кариера!

Девица

И додека Близнаците ќе блескаат во кариерата, Сатурн ќе им укаже на Девиците дека е време за сериозни врски и посветеност. Доколку сте во врска, најверојатно ќе се венчате до 2026 година. Сатурн не толерира незрелост и лошо однесување, па оваа планета би можела да ве предупреди дека сте згрешиле, или да ве поттикне да изградите подлабоки врски. Во овој период сигурно ќе профитирате – барем што се однесува до љубовта.

Стрелец

Во следните три години животот на Стрелците ќе се преврти наопаку. Ако не сте биле блиски со одредени членови на семејството, Сатурн ќе го промени тоа од корен. Ќе почнете да размислувате за менталното здравје и ќе научите да го одделувате приватното од деловното. Ќе работите на градење квалитетна врска и ќе сфатите дека семејството е навистина најважно

Риби

Влијанието на Сатурн ќе биде најинтензивно кај Рибите. Во следниот период Рибите ќе работат на себе повеќе од кога било, ќе бидат премногу самокритични, но тоа ќе им помогне да сфатат што треба да се промени.

Од сега до 2026 година, ќе биде вашето време. Ќе изградите самодоверба, повеќе ќе ги цените драгите луѓе, а ќе блескате и на работа. 7 март 2023 година беше голема пресвртница за вас. Почнете да работите на себе – енергијата на Сатурн е со вас.