Се огласија од скопскиот трговски центар за денешниот немил настан со банкоматите

|

„Утрово во воор ужен гра беж се обиени банкоматите пред Point Retail Park со користење за нас непознати средства.

За време на настанот обезбедувањето постапило според процедурите и претходно дадените упатства, кои се применуваат во вакви случаеви“, велат од управата на Point Retail Park.

Тие додаваат: Никој од вработените не е пов реден, ниту за време на настанот имало надворешни клиенти на трговскиот центар.
Банкоматите се во сопственост на 4 деловни банки сместени во метален објект во сопственост на Point Retail Park и истиот е разнесен, а причинета е материјална штета.

Безбедносните камери јасно ги лоцираат огра бувачите и очекуваме брзо разрешување на овој немил настан.

Благодариме на службите на МВР и ЈО кои веднаш излегоа на местото на настанот и преземаа професионални оперативни мерки за откривање на сторителот на овој немил настан.

Ја известуваме јавноста дека Point Retail Park продолжува со редовна и непречена работа. Благодариме на медиумите кои известија професионално за настанот.